Azoksar® Super 250 SC

Uniwersalny środek na chwasty istnieje! Azoksar Super jest zarejestrowany w 23 głównych uprawach polowych i aż kilkudziesięciu uprawach małoobszarowych. Za jego skuteczność odpowiada substancja czynna azoksystrobina, która cieszy się uznaniem na rynku środków ochrony roślin od wielu lat. Działa grzybobójczo, czemu Azoksar Super zawdzięcza swój wielofunkcyjny charakter. Możesz wykorzystać go jako środek ochrony roślin dla jednorazowego zastosowania lub zapobiegawczo do zwalczania uciążliwych chwastów.

Sprawdź gdzie kupić

Korzyści ze stosowania produktu

Uniwersalny

zarejestrowany w 23 głównych uprawach polowych i kilkudziesięciu uprawach małoobszarowych

Ekonomiczny

efektywny i skuteczny w działaniu

Wielozadaniowy

można go zastosować w wielu programach ochrony

Informacje podstawowe

Forma użytkowa

SC – koncentrat w postaci stężonej zawiesiny do rozcieńczania wodą

Zawartość substancji aktywnych

azoksystrobina (250 g/l)

Mechanizm działania wg FRAC

C3 - inhibitory oddychania na poziomie komórkowym, substancja czynna z grupy strobiluryn

Sposób pobierania

przez liście

Sposób działania

wgłębne i układowe

Zakres stosowania

UPRAWASPEKTRUM ZWALCZANYCH CHORÓBZALECANA DAWKA [l/ha]LICZBA ZABIEGÓWTERMIN STOSOWANIA
BBCH
Pszenica ozima, Pszenica jara

Mączniak prawdziwy zbóż i traw, brunatna plamistość liści, rdza brunatna pszenicy, septorioza liści, septorioza plew, fuzarioza kłosów, czerń kłosów.czerń zbóż

0,8 1

30-59

od fazy początku strzelania w źdźbło do końca kłoszenia
Jęczmień ozimy, jęczmień jary

Rynchosporioza zbóż (średni poziom zwalczania)

0,8 1

30-59

od fazy początku strzelania w źdźbło do końca fazy kłoszenia

Pszenżyto ozime

Septorioza plew, rdza brunatna

0,8 1

30-59

Od fazy początku strzelania w źdźbło do końca fazy kłoszenia

Żyto ozime

Rdza brunatna żyta, rynchosporioza zbóż

0,8 1

30-59

Od fazy początku strzelania w źdźbło do końca fazy kłoszenia

Rzepak ozimy

Czerń krzyżowych, szara pleśń, zgnilizna twardzikowa

0,8 1

60-69

w fazie kwitnienia rzepaku

Ziemniak

Rizoktonioza ziemniaka

2,0-3,0 1

00

środek stosować do opryskiwania pasowego gleby w trakcie wiosennego wysadzania bulw

Ziemniak

Alternarioza ziemniaka

0,5 3

od początku fazy rozwoju kwiatostanów do fazy dojrzewania owoców i nasion (jagody pierwszego owocostanu brązowieją)

Cebula, czosnek, szalotka

Mączniak rzekomy cebuli, alternarioza cebuli, szara pleśń (zgnilizna szyjki)

0,8 3

BBCH 14-48

od fazy 4 liścia do końca fazy wykształcania cebul na zbiór (widoczne usychanie szczytu cebuli)

Fasola szparagowa

Antraknoza fasoli, szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, askochytoza

0,8 2

BBCH 60-72

od początku fazy kwitnienia do fazy rozwoju strąków (20% strąków osiąga typową długość)

Groch uprawiany na zielone nasiona

Askochytoza grochu (zgorzelowa plamistość), mączniak rzekomy grochu.

0,8 2

BBCH 51-69

od początku rozwoju kwiatostanu do końca fazy kwitnienia

Kapusta głowiasta, kapusta pekińska (do długotrwałego przechowywania), kalafior

Czerń krzyżowych (alternarioza), szara pleśń

0,8 2

BBCH 16-49

od fazy 6. liścia do końca fazy rozwoju części rośliny przeznaczonej do zbioru

Marchew

Alternarioza naci marchwi, mączniak prawdziwy baldaszkowatych

0,8 3

BBCH 16-49 fazy 6. liścia do końca fazy rozwoju części rośliny przeznaczonej do zbioru (korzeń osiąga typową wielkość i kształt)

Sałata (uprawa w polu)

Mączniak rzekomy sałaty, szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, mączniak prawdziwy

0,8 2

BBCH 41-49

od fazy początku rozwoju części roślin przeznaczonych do zbioru do końca fazy rozwoju części rośliny przeznaczonej do zbioru (główka osiąga typową wielkość i kształt)

Pomidor (uprawa w polu)

Alternarioza pomidora

0,8 3

BBCH 21-89

od fazy początek rozwoju pędów bocznych do końca fazy dojrzewania owoców inasion (owoce osiągają pełną dojrzałość)

Por

Rdza pora, alternarioza pora

0,8 2

BBCH 16-48

od fazy 6. liścia do końca fazy wzrostu pora

Seler korzeniowy

Septorioza selera

0,8 2

BBCH 16-49

od fazy 6 liścia do końca fazy rozwoju części rośliny przeznaczonej do zbioru (korzeń osiąga typową wielkość i kształt)

Papryka (uprawa pod osłonami – szklarnie)

Szara pleśń, zgnilizna twardzikowa, mączniak prawdziwy, alternarioza papryki.

0,08-0,1% (80-100 ml środka w 100 litrach wody) 2

BBCH 16-89

od fazy 6 liścia do końca fazy dojrzewania owoców i nasion (owoce osiągają pełną dojrzałość)

Sałata (uprawa pod osłonami)

Szara pleśń, mączniak prawdziwy, mączniak rzekomy sałaty, zgnilizna twardzikowa, rizoktonioza.

0,08-0,1% (80-100 ml środka w 100 litrach wody) 2

BBCH 14-49

od fazy 4 liścia do końca fazy rozwoju części rośliny przeznaczonej do zbioru

(główka osiąga typową wielkość i kształt)

Do pobrania

Opis i dane

Inni klienci oglądali również

Artykuły powiązane